15.09- 19.09.2025 r.
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
poniedziałek |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), pasta z jaj ze szczypiorkiem 20g (3), sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: wafle ryżowe |
Zupa koperkowa z ziemniakami 220ml (7,9), kasza gryczana 150g (1), befsztyk mielony z wołowiny z cebulką 60g (3), brokuły gotowane 50g, pomidory z cebulką 50g, sok ze świeżych owoców 200ml |
Chałki drożdżowe 30g (1,3) z konfiturą brzoskwiniową, kakao na mleku 200ml (7), nektarynki |
wtorek |
Ryż na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka krucha 20g, sałata, ogórki świeże, herbata owocowa 200ml II śniadanie: jabłka |
Zupa grochowa z ziemniakami 220ml (9), makaron (1,3) z serem białym (7) i polewą truskawkową 150g, kostki arbuza 100g, kompot malinowy 200ml |
Bułka ze słonecznikiem 30g (1), masło 5g (7), sałatka z tuńczyka 20g (3,4), herbata rumiankowa 200ml, gruszki |
środa |
Kasza manna na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka z drobiu 20g, jajko na twardo (3), dżem, sałata, pomidor, oliwki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: arbuz |
Zupa jarzynowa 220ml (9), ziemniaki 150g, filet z ryby panierowany 60g (1,3,4), surówka z białej kapusty 100g, kompot wiśniowy 200ml |
Bułka sznytka 30g (1), masło 5g (7), twarożek waniliowy 20g (7), herbata owocowa 200ml, jabłka |
czwartek |
Płatki owsiane na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser żółty 20g (7), sałata, pomidor, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: banany |
Barszcz czerwony z ziemniakami 220m l(7,9), ryż 150g, gulasz z szynki wieprzowej 60g, surówka z ogórków małosolnych 100g, kompot wieloowocowy 200ml |
Ciasteczka zbożowe bez cukru (1,3), jogurt naturalny (7) z brzoskwiniami, herbata miętowa 200ml, banany |
piątek |
Płatki żytnie na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), schab własnego wypieku 20g, sałata, pomidor, ogórek świeży, herbata owocowa 200ml II śniadanie: chrupki kukurydziane |
Zupa pomidorowa z ryżem 220ml (7,9), ziemniaki, kotlet mielony z kurczaka (1,3), buraczki zasmażane 50g, słupki ogórka świeżego 50g, napój z mięty i cytryn 200ml |
Kasza jaglana (1) z owocami 150g, herbata z cytryną 200ml, jabłka |
Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe