Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
28.04- 2.05. 2025 r.
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
poniedziałek |
Płatki owsiane na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), kiełbasa krakowska 20g, sałata, rzodkiewki, papryka, herbata owocowa 200ml II śniadanie: ciasteczka zbożowe bez cukru |
Zupa szczawiowa z ziemniakami 220ml (7,9), spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym 160g (1,3), surówka z rzodkiewek z jogurtem naturalnym 100g (7), kompot wieloowocowy 200ml |
Bułki kajzerki 30g (1), masło 5g (7), twarożek z konfiturą brzoskwiniową 30g (7), herbata miętowa 200ml, mandarynki |
wtorek |
Ryż na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), polędwica z drobiu 20g, jajko na twardo (3), sałata, rzodkiewki, oliwki greckie, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: jabłka |
Barszcz czerwony z ziemniakami 220ml (7,9), kasza bulgur 150g (1), kotlet schabowy 60g (1,3), marchewka z groszkiem 50g, sałata lodowa z sosem vinegret 50g, kompot malinowy |
Biszkopty bez cukru 30g (1,3), jogurt naturalny z miodem wielokwiatowym i brzoskwiniami 150g (7), gruszki |
środa |
Kasza manna na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka dziadka 20g, pasta z warzyw, dżem, oliwki, sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata miętowa 200ml II śniadanie: gruszki |
Barszcz biały z ziemniakami 220ml (7,9), naleśniki czekoladowe z serem białym i polewą waniliową 150g (1,3,7), surówka z marchewki z jabłkami 100g, kompot wiśniowy 200ml |
ułki wrocławskie 30g (1), masło 5g (7), parówki z szynki na gorąco, kakao na mleku 200ml (7), banany |
czwartek |
1 MAJA |
|
|
piątek |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser żółty 20g (7), sałata, pomidor, ogórek, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: wafle kukurydziane |
Zupa jarzynowa z ziemniakami 220ml (9), ryż 150g, piersi kurczaka w sosie koperkowym (7), surówka z papryki świeżej 100g, sok ze świeżych owoców 200ml |
Makron z musem truskawkowym 150g (7), herbata miętowa 200ml, jabłka |
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe