Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
16.06- 20.06.2025 r.
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
poniedziałek |
Płatki owsiane na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), kiełbasa krakowska 20g, sałata, rzodkiewki, papryka, herbata owocowa 200ml II śniadanie: ciasteczka zbożowe bez cukru (1,3) |
Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami 220ml (9), spaghetti z mięsem i sosem pomidorowym 160g (1,3), ogórki małosolne 100g, kompot wieloowocowy 200ml |
Bułki kajzerki 30g (1), masło 5g (7), twarożek z konfiturą brzoskwiniową 30g (7), napój z mięty i cytryn 200ml, truskawki |
wtorek |
Makaron na mleku 200ml (1,3,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), polędwica krucha 20g, sałata, rzodkiewki, ogórki świeże i pomidory, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: morele |
Krupnik z ziemniakami 220ml (9), ryż 150g, piersi z kurczaka panierowane 60g (1,3), brukselka z masłem i bułką tartą 50g, surówka z czerwonych buraczków 50g, kompot malinowy |
Biszkopty bez cukru 30g (1,3), jogurt naturalny z miodem wielokwiatowym i brzoskwiniami 150g (7), banany |
środa |
Płatki żytnie na mleku 200ml (1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka dziadka 20g, pasta z warzyw, dżem, oliwki, mix sałat, pomidor, rzodkiewki, herbata miętowa 200ml II śniadanie: banany |
Zupa szczawiowa z ziemniakami 220ml (7,9), naleśniki czekoladowe z serem białym i polewą waniliową 150g (1,3,7), surówka z marchewki z jabłkami 100g, kompot wiśniowy 200ml |
Bułki wrocławskie 30g (1), masło 5g (7), parówki z szynki na gorąco, kakao na mleku 200ml (7), morele |
czwartek |
- |
- |
- |
piątek |
Kasza manna na mleku 200m l(1,7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser żółty 20g (7), sałata, pomidor, ogórek, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: chrupki kukurydziane |
Zupa jarzynowa 220ml (9), ziemniaki z koperkiem 150g, kotlet z jaj (1,3), surówka z papryki świeżej 100g, sok ze świeżych owoców 200ml |
Kasza jaglana z musem truskawkowym 150g (1,3,7), herbata miętowa 200ml, jabłka |
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe