
15.12- 19.12.2025 r.
|
|
śniadanie |
obiad |
podwieczorek |
|
poniedziałek |
Kasza manna (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), ser żółty 20g (7), sałata, rzodkiewki, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: owoce suszone (12) |
Zupa zacierkowa z warzywami 220ml (9), ryż 150g, pulpety w sosie pomidorowym 60g (7), surówka z kapusty pekińskiej 100g, kompot wieloowocowy 200ml |
Bułki paryskie 30g (1), jogurt naturalny z owocami 150g (7), mandarynki |
|
wtorek |
Płatki żytnie (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), szynka krucha 20g, sałata, ogórki świeże, pomidory, herbata owocowa 200ml II śniadanie: mandarynki |
Zupa pieczarkowa z makaronem 220ml (7,9), ziemniaki 150g, piersi z kurczaka pieczone 60g, marchewki mini 50g, surówka z selera z rodzynkami 50g, kompot malinowy 200ml
|
Bułki 30g (1) zapiekane z szynką i serem żółtym (7), herbata miętowa 200ml, banany |
|
środa |
Ryż na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), polędwica z drobiu 20g, ser camembert (7), dżem, sałata, pomidor i rzodkiewki, oliwki zielone, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: wafle kukurydziane |
Zupa meksykańska z ziemniakami 220ml (9), naleśniki czekoladowe z 150g (1,3), serem białym (7) i polewą waniliową (7), surówka z marchewki z jabłkami 100g, kompot wiśniowy 200ml |
Bułki z ziarnami 30g (1), masło 5g (7), parówki z szynki na gorąco 30g, kakao na mleku 200ml (7), jabłka |
|
czwartek |
Płatki kukurydziane z mlekiem 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), twarożek (7) ze szczypiorkiem i rzodkiewką 20g, pomidor, herbata miętowa 200ml II śniadanie: jabłka |
Zupa ogórkowa z ziemniakami 220ml (7,9), kasza pęczak 150g (1), bitki z szynki w sosie własnym 60g, surówka z czerwonych buraczków z chrzanem 100g, sok ze świeżych owoców 200ml |
Makaron (1,3) z musem jagodowym 150g, mleko 200ml (7), gruszki |
|
piątek |
Płatki owsiane (1) na mleku 200ml (7), pieczywo mieszane 40g (1), masło 5g (7), schab własnego wypieku 20g, sałata, pomidor, ogórek świeży, herbata z cytryną 200ml II śniadanie: maca (1) |
Zupa pomidorowa z makaronem 220ml (1,3,7,9), ziemniaki z koperkiem 150g, filet z ryby pieczony 60g (4), surówka z kiszonej kapusty 100g, napój z mięty i cytryn 200ml |
Chałki drożdżowe 30g (1,3), masło 5g (7), kawa inka na mleku 200ml (7), jabłka |
Te pyszne i zdrowe posiłki przygotowywane są w naszej przedszkolnej kuchni.
Poszczególne elementy jadłospisu mogą ulec zmianie.
Woda źródlana do picia podawana jest bez ograniczeń.
Obróbka termiczna w piecu konwekcyjno - parowym.
Podstawowe alergeny pokarmowe


